Ascultarea rugaciunii

„Ilie era un om supus aceloraşi slăbiciuni ca şi noi; şi s-a rugat cu stăruinţă să nu plouă, şi n-a plouat deloc în ţară trei ani şi şase luni.” Iacov5.17

 

Ascultarea rugăciunii

            Profetul Ilie a fost un om ca şi noi, dacă ne gândim la momentele depresive sau alte aspecte ale vieţii lui. Ca simplu om, Ilie a rostit o rugăciune, la care Dumnezeu a răspuns într-un mod mult mai minunat decât şi-a pu­tut imagina profetul.

            Suntem înclinaţi să catalogăm anumite evenimente drept consecinţă a rugăciunilor noastre şi să aşteptăm ca ele să se împlinească ca răspuns al lui Dumnezeu, încercăm să ne închipuim, în gând, modul în care rugă­ciunile ne vor fi ascultate. Dumnezeu însă spune: „Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre…” Se întâm­plă că avem pe cineva drag în familia noastră care su­feră de o boală grea. Ne rugăm neîncetat şi credem că a sosit vremea ca Dumnezeu să acţioneze, dar nu se întâmplă nimic. Nu este posibil ca Dumnezeu să aibă şi alte planuri cu noi? Poate ne lasă să mergem pe aceas­tă cale pentru a ne feri de altceva mai rău, sau poate ne lasă în viaţă pentru ca noi să fim o mărturie pentru alţii. Dumnezeu ascultă rugăciunile, dar acţionează adesea diferit de modul în care ne aşteptăm. El ne cu­noaşte, ştie totul şi va răspunde la timpul potrivit.

Share

2 Replies to “Ascultarea rugaciunii”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *