8 octombrie – Schimbări continue

“…legământul Meu de pace nu se va clătina, zice Domnul, care are milă de tine.“ Isaia 54.10

În timpul expoziţiei mondiale din 1893, câţiva experţi au fost întrebaţi cum va arăta societatea omenească peste o sută de ani. Ei considerau că mulţi oameni vor ajunge până la vârsta de 150 de ani, că nu vor mai fi închisori şi nu vor mai exista divorţuri. Ce s-a ales de aceste prognoze? Desigur, speranţa de viaţă a multor oameni din ţările foarte dezvoltate s-a mărit, dar totuşi puţini ajung la vârsta de 100 de ani. Criminalitatea nu s-a redus deloc. Cota divorţurilor este tot mai mare, dar şi mai mult, multe perechi resping căsătoria şi cei doi trăiesc împreună fără să fie căsătoriţi.
Nu vom acuza oamenii de ştiinţă de atunci, pentru că „omul nu ştie ce şi cum se va întâmpla, căci n-are nici cine-i spune“ (Eclesiastul 8.7). Starea societăţii omeneşti depinde de factori morali, care se sustrag unei cercetări ştiinţifice.
Dar un lucru este clar: având în vedere schimbările continue, avem nevoie de un sprijin, dar acesta nu poate fi găsit la oameni, care nu ştiu ce şi cum se va întâmpla. Dumnezeul cel mare, care a creat totul şi ştie ce şi cum se va întâmpla, ne oferă ajutorul Său. Isus Hristos, Fiul Său, a făcut pace, „prin sângele crucii Lui“, pentru oricine caută la El iertarea păcatelor. Această pace cu Dumnezeu este baza pentru siguranţa în această vreme schimbătoare, dar şi pentru veşnicie.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *