6 IULIE ATITUDINE. APETIT. ATINTIRE

“Ca nişte prunci născuţi de curând, să doriţi laptele duhovnicesc şi curat, pentru ca prin el să creşteţi” (1 Petru 2:2)

Când vine vorba de citirea Bibliei, Dr. Howard Hendricks arată trei lucruri de care trebuie să fim mereu conştient:

1) Atitudinea noastră. La fel cum un copilaş întinde mâinile după sticlă, tot aşa trebuie să faci tu cu Scriptura. Un copilaş are nevoie de lapte pentru a-şi întreţine viaţa fizică, iar noi avem nevoie de Biblie pentru a ne susţine din punct de vedere spiritual.

2) Apetitul nostru. Noi trebuie să tânjim după Cuvântul lui Dumnezeu. Este un gust care se cul­tivă. Când cineva îţi spune: “Nu prea înţeleg mare lucru din Scriptură”, el face un comentariu despre el, nu despre Biblie! Psalmul 19:10 spune că Biblia este “mai dulce decât mierea, decât picurul din faguri”. Dar judecând după cum sunt unii dintre noi, nu vom ştii niciodată acel gust. Există trei tipuri principale de studenţi în ale Bibliei. Există tipul “medicamentul neplăcut”. Pentru el Cuvântul este amar, dar este bun pentru boala lui. Apoi există tipul “grăuntelui de grâu”. Pentru el, Scriptura este hrănitoare, dar uscată. E ca şi cum ar mânca tărâţe. Şi este şi tipul “căpşuni cu frişca”. Ei nu reuşesc să se sature de el. Cum au dobândit plăcerea aceasta? Hrănindu-se din abundenţă cu cuvântul”. Ei au cultivat ceea ce Petru descrie drept un apetit lacom pentru adevărul biblic. Care dintre cele trei tipuri eşti tu?

3) Aţintirea privirii noastre. Scopul citirii Bibliei este “să creşteţi”. Nu poţi creşte decât dacă cunoşti, dar din păcate poţi cunoaşte şi tot să nu creşti. Biblia nu a fost scrisă pentru a ne satisface curiozitatea, ci pentru a ne ajuta să ne asemănăm cu chipul lui Hristos. Nu ca să ne facă mai deştepţi, ci ca să ne facă mai asemănători cu Mântuitorul nostru. Nu ca să ne umple mintea cu fapte biblice, ci ca să ne transforme viaţa.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *