6 AUGUST CÂND Al DE-A FACE CU PROBLEME URIAŞE

“Atunci a ieşit un om din tabăra FilistenilorEl se numea Goliat” (1 Samuel 17:4)

Când vine vorba despre probleme uriaşe:

1) Mărimea lor te poate intimida. Iar când toată lumea din jurul tău, inclusiv liderul tău încearcă să le acopere nu te ajută deloc. În acel moment trebuie să-ţi aduci aminte de victoriile din trecut: de dimensiunea Mării Roşii, a zidului lerihonului. Cât de mare este Dumnezeul tău?

2) Cuvintele lor te pot face să te îndoieşti. “Saul şi tot Israelul au auzit aceste cuvinte ale Filisteanului, şi s-au înspăimântat şi au fost cuprinşi de o mare frică” (1 Samuel 17:11). Cuvinte pre­cum “tumoarea este malignă”, “firma îşi reduce personalul”, “nu te mai iubesc”, “copilul nostru este dependent de droguri”, “banca a dat faliment”. Cum te descurci cu aceste cuvinte? Intorcându-te la Cuvântul viu al lui Dumnezeu, care schimbă vieţi şi care transcende toate circumstanţele şi toate părerile, “iarba se usucă, floarea cade; dar cuvântul Dumnezeului nostru rămâne în veac” (Isaia 40:8).

3) Există o ieşire, caut-o. Se spune că Goliat îşi putea arunca suliţa până la jumătatea unui teren de fotbal, asta înseamnă că David se afla probabil la această distanţă faţă de el. Mai mult, Goliat avea o armură care îl apăra din cap până în picioare, cu excepţia unei mici deschizături între ochi şi frunte. Acolo a ţintit David. Iată lecţia pentru noi. Când îi ceri lui Dumnezeu o soluţie, ea poate apărea ca o mică deschizătură şi nu ca jumătatea unui teren de fotbal! Când ţi-o descoperă, încrede-te în EL că te va ajuta să o scoţi la capăt. Răspunsul lui Dumnezeu pentru tine nu are menirea de a-ţi spori senzaţia de confort, ci de a-ţi creşte încrederea ta în El. În felul acesta nu doar că vei putea face faţă acestui uriaş, ci şi celor care vor urma.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *