30 IULIE DRAGOSTE DIFICILĂ (2)


“Tată, iartă-i, căci nu ştiu ce fac” (Luca 23:34)

Un autor subliniază că Satan este duşmanul şi nu persoana cu care ai de-a face! Adevărata bătălie se dă împotriva forţelor răului (Efeseni 6:12). Satan doreşte să crezi că trebuie să duci bătălia singur şi să acţionezi ca şi cum ai fi separat de Dumnezeu. Nu, “biruinţa este a Domnului” (1 Samuel 17:47). El este împreună cu tine. Aşadar, ce ai de făcut?

1) Roagă-te pentru cel ce abuzează de tine. Cei care îi rănesc în continuu pe ceilalţi sunt în robia propriului lor păcat. Aceasta nu este o scuză pentru ei, iar tu înţelegi pentru ce să te rogi. Dumnezeu a creat aceste relaţii pentru binele nostru, dar ele sunt subminate de alcool, mânie şi alte subterfugii de care se foloseşte Satan pentru a dis­truge relaţia şi familia. Roagă-te ca acea persoană să devină ceea ce doreşte Dumnezeu să fie.

2) Ia o poziţie fermă. Poate vei avea nevoie de sprijinul unui grup şi de un duhovnic care să intervină. Lumina lui Dumnezeu poate pătrunde în cel mai profund întuneric aducând speranţă, refacere şi împăcare, iar lucrul acesta reprezintă cea mai scurtă cale spre vindecare. Totuşi, trebuie să adopţi o poziţie fermă, iar dacă este nevoie şi alţii să te ajute.

3) Întreabă-L pe Dumnezeu: “Ce să fac?” Ar fi naiv să credem că o intervenţie presărată cu rugăciune va schimba ceva dintr-odată. Unii oameni sunt sensibili la confruntare; alţii sunt topiţi de dragostea lui Dumnezeu. Dar mulţi rămân reci şi aro­ganţi, chiar şi când sunt confruntaţi în dragoste, când sunt iertaţi şi scăldaţi în har. Nu uita, nu este datoria ta să schimbi persoana şi nu este un eşec din partea ta dacă nu se schimbă, chiar şi atun­ci când sunt confruntaţi cu dragostea şi adevărul lui Dumnezeu.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *