3 octombrie – Lac de magmă sub Vezuviu

„Iar cerurile şi pământul de acum sunt păzite şi păstrate… pentru focul din ziua de judecată…“ 2 Petru 3.7

Cercetătorii vulcanilor au descoperit un uriaş lac de magmă sub Vezuviu. Mijloacele de informare în masă italiene au relatat că respectivele roci lichide se află la adâncimea de aproximativ 8 km. şi se întind pe o suprafaţă de 400 km. pătraţi. În eruperea sa acum aproximativ 2000 de ani, acest vulcan a îngropat sub o masă de lavă trei oraşe.
Uimitor este faptul că al treilea oraş ca mărime, Napoli, s-a dezvoltat pe povârnişurile Vezuviului, deşi acesta este un vecin ameninţător. Probabil, gândul că acest vulcan este liniştit de atât de mult timp, nu nelinişteşte.
Conform Bibliei, întreaga omenire trăieşte la poalele unui vulcan. Isus va aduce cândva judecata lui Dumnezeu asupra acestui pământ. Desigur, şi aceste versete au fost scrise acum 2000 de ani, iar în toată această perioadă nu au existat judecăţi mondiale. De aceea, mulţi oameni gândesc că nici în viitor nu va exista aşa ceva. Dar Petru avertizează: o astfel de judecată mondială a existat deja cândva, şi anume potopul. Dacă Dumnezeu a putut face aşa ceva cu mii de ani în urmă, atunci poate face aşa ceva şi în zilele noastre. Judecata Sa nu este amânată, pentru că S-a răzgândit, cum poate gândesc mulţi, ci pentru că: „Domnul are o îndelungă răbdare pentru voi, şi doreşte ca niciunul să nu piară, ci toţi să vină la pocăinţă“ (2 Petru 3.9).

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *