27 NOIEMBRIE TRECI LA FAPTE!


“Pentru că cine se îndoieşte, seamănă cu valul mării… împins de vânt” (Iacov 1:6)

Biblia spune: “pentru că cine se îndoieşte, seamănă cu valul mării, tulburat şi împins de vânt încoace şi încolo. Un astfel de om să nu se aştepte să primească ceva de la Domnul, căci este un om nehotărât şi nestatornic în toate căile sale” (Iacov 1:6-8). Aceste versete se aplică atunci când ne rugăm lui Dumnezeu pentru înţelepciune şi apoi căutăm logica, oscilând în a accepta răspun­sul. Dar acelaşi principiu se aplică întregii vieţi. Ai văzut vreodată ceva mai schimbător decât valul? Vântul care astăzi îl poartă într-o direcţie mâine îl duce într-una complet diferită. “Cum mi se aplică mie lucrul acesta?” întrebi tu:

1) Dacă ai crescut într-o familie în care fiecare decizie a fost luată în favoarea ta;

2) Dacă ţi-ai petrecut viaţa în jurul celor care au luat hotărâri necugetate şi care te-au făcut să crezi că “este prea uşor ca să greşeşti şi prea greu ca să fie bine”;

3) Dacă hotărârile rele pe care le-ai luat în trecut ţi-au sabotat încrederea; meditaţia de astăzi este numai pentru tine!

Iacov spune că nici unul dintre noi nu învaţă să-l audă pe Dumnezeu fără să facă greşeli.    Învaţă din greşelile tale, corectează câte poţi şi continuă să fi hotărât. Nu te întoarce la tiparul indeciziei pentru că de câteva ori te-ai înşelat. Deseori vei ştii că ai făcut ce trebuie după ce ai acţionat! Acordă suficient timp pentru a-L aştepta pe Dumnezeu şi când e cazul, caută sfatul altora. Dar nu te teme să acţionezi; ia o hotărâre şi urmeaz-o până la capăt. Cu alte cuvinte, “treci la fapte”!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *