26 DECEMBRIE – SĂRBĂTOREŞTI SINGUR ?

“Domnul este aproape de cei cu inima înfrîntă” (Psalmul 34:18)
Când te trezeşti că eşti singur de Crăciun, imaginile şi sunetele care aduceau cândva bucurie pot întări tristeţea şi pierderea ta. Nu există formulă magică, de însănătoşire rapidă; acceptarea pierderii tale necesită timp şi har din partea lui Dumnezeu. Dar există câteva idei care 10 să te ajute:
1) Nu fă presupuneri. Nu înghiţi mitul că toti ceilalţi au un Crăciun perfect în timp ce tu te zbaţi. Adevărul este că experimentăm cu toţii cerinţele şi presiunile nerealiste ale cumpărăturilor, distracţiei şi dăruirii de cadouri. Şi este şi mai rău în vremuri de durere. De aceea suntem atât de uşuraţi când s-a sfârşit. 2) E numai una din cele 365 de zile. Poţi rezista timp de douăzeci şi patru de ore, deoarece Dumnezeu a promis că-ţi va da “putere … cât zilele tale” (Deuteronom 33:25). 3) Nu te mai concentra asupra ta. Uită-te în jur. Vezi dacă nu este vreo familie sau vreo cunoştinţă care suferă şi care s-ar bucura să petreacă o oră cu tine. Poate e ultimul lucru pe care ai vrea să-l faci, dar este terapeutic, îţi redă perspectiva şi-ţi aduce un sentiment de bine şi de mulţumire. 4) Găseşte obiceiuri noi, mai ales când cele vechi te fac să te simţi rău. “Uitând ce este în urma mea, şi aruncându-mă spre ce este înainte” (Filipeni 3:13).
Dacă te simţi singur, iată o rugăciune pentru tine: “Doamne, ştii că sufletul meu suferă astăzi. Cuvântul Tău spune că eşti aproape de cei cu inima zdrobită. Doresc să simt apropierea ta. Te rog să devii mai real pentru mine decât singurătatea şi golul dinlăuntru. Ajută-mă să mă apropii de Tine şi făcând astfel, fă ca acest Crăciun să fie diferit de ce am ştiut până acum”.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *