24 AUGUST VEI CÂŞTIGA DACĂ NU VEI RENUNŢA!


“Ceea ce câştigă biruinţă asupra lumii, este credinţa noastră” (I loan 5:4)

Biblia este cartea în care se vorbeşte despre David şi Goliat. Ea este plină de povestiri despre oameni obişnuiţi a căror credinţă a dat la o parte mari obstacole şi a avut un impact asupra oame­nilor din jurul lor. De aceea apostolul Ioan scrie: “oricine este născut din      Dumnezeu, biruieşte lumea; şi ceea ce câştigă biruinţă asupra lumii, este credinţa noastră”.

Dacă nu ai auzit de Irwin Rosenberg, iată care este istoria lui. Era tânăr ofiţer când a fost obligat să renunţe la marină pentru că fost diagnosticat cu cancer. Aşa era procedura militară în acea vreme. Dar el a fost hotărât să-şi recupereze atât sănătatea cât şi locul de muncă. I s-au mai dat doar două săptămâni de viaţă. Dar prin credinţă şi hotărâre încăpăţânată, cancerul a fost în final adus sub con­trol. Atunci Irwin şi-a concentrat atenţia asupra redobândirii calităţii de ofiţer în marină. Dar a descoperit că regulamentul interzice reangajarea unei persoane eliberate din funcţie pe motiv de can­cer. Toţi din jurul lui i-au spus: “Renunţă. Nu se poate. Este nevoie de o Decizie a Congresului pen­tru a te reangaja”. Sfatul lor i-a dat o idee. A solicitat o Hotărâre a Congresului. După ani de aşteptare, de solicitări, de intrări forţate şi de luptă cu birocraţia, preşedintele Truman a semnat în cadrul legii un amendament care îi permitea lui Irwin Rosenberg să se reînroleze în marină; şi a ajuns Amiralul Secund al Flotei a Şaptea a Statelor Unite!

Poetul scrie: “Nicicând nu şti-vei de eşti aproape, poate-i aici, poate-i departe; deci luptă-nainte, nu renunţa – când soarta e cruntă, vei triumfa!”

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *