22 IUNIE CEDRI CEI MICI

„1 se va da slava Libanului” (Isaia 35:2)

Solomon a folosit cedri din Liban la construirea Templului. Când a fost gata, slava lui Dumnezeu a umplut Templul. Să privim la patru tipuri de cedri pe care Dumnezeu încă îi foloseşte pentru a-Şi zidi Biserica.

Cedri cei mici. Ei au fost folosiţi pentru a face stâlpii gardului de la ţarcul oilor. Un ghid spune că a văzut un camion încărcat cu cedri mici care erau transportaţi pe un drum plin de gropi, cotituri şi curbe. Deşi nu erau legaţi, nici unul nu a căzut. Ce imagine a consistenţei şi a rămânerii împreună! Aceşti oameni au ce le trebuie pentru a supravieţui gropilor, cotiturilor şi întorsăturilor pe care le ia viaţa. Se spune că oamenii nu-şi pot hotărî viitorul, dar îşi hotărăsc obiceiurile şi acestea le hotărăsc viitorul. Iar cedrii cei mici au obiceiuri precum:

a) Rugăciunea. Ei vorbesc cu Dumnezeu – iar apoi stau să asculte: “în fiecare dimineaţă, El îmi trezeşte urechea, să ascult cum ascultă nişte ucenici” (Isaia 50:4);

b) Citirea Bibliei. “Ezra îşi pusese inima să adâncească şi să împlinească Legea Domnului” (Ezra 7:10). Te apropii tu de Cuvântul lui Dumnezeu cu inima pregătită şi cu dorinţa de a-l împlini?

c) Mărturisirea. “Voi sunteţi martorii Mei” (Isaia 43:10). Credibilitatea unui martor la tribunal determină care parte va câştiga. Cât de credibilă este mărturia ta?

d) Zeciuiala. “Cinsteşte pe Domnul cu averile tale, şi cu cele dintâi roade din tot venitul tău: căci atunci grânarele îţi vor fi pline de belşug, şi teascurile tale vor geme de must” (Proverbe 3:9-10). Poate spui: “Dar după ce-mi plătesc facturile nu-mi mai rămâne mare lucru”. Dumnezeu doreşte să fie pe primul loc în finanţele tale, nu pe ultimul. Când îl pui pe El pe primul loc, binecuvântările Lui se vor revărsa în toate domeniile vieţii tale.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *