21 SEPTEMBRIE CUM SĂ TE PREGĂTEŞTI (2)

“Boaz a luat pe Rut, care i-a fost nevasta, şi el a intrat la ea” (Rut 4:13)
Pentru a o pregăti pe Rut pentru întâlnirea cu Boaz, viitorul ei soţ, Naomi a învăţat-o două principii importante despre reuşita în viaţă:
1) Trebuie să ai atitudinea potrivită. Naomi i-a spus lui Rut: “unge-te” (Rut 3:3). în vremea Bibliei, oamenii se ungeau cu ulei pentru a se împrospăta şi a se reînnoi. Aşa că Rut a adoptat, în esenţă, atitudinea corectă. Dacă te rogi pentru o slujbă bună sau pentru un partener potrivit sau pentru un rezultat favorabil într-un anumit domeniu, dar încă nu s-a întâmplat, nu-l învinui automat pe Satana venfică-ţi atitudinea. “Să vă prefaceţi, prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu” (Romani 12:2). Pentru a obţine rezultatul dorit, ai nevoie de abordarea corectă.
2) Trebuie să fii dispus să-ţi susţii cauza în faţa mulţimii. Naomi a învăţat-o: “imbracă-te cu hainele tale” (Rut 3:3). Dar de ce să se îmbrace frumos pentru ceva ce nu s-a întâmplat încă? Deoarece Dumnezeu binecuvintează oamenii pregătiţi! Când vine vremea, trebuie sâ fii pregătit. Povestirea lui Rut ne învaţă că cei se sunt dispuşi să se ridice în mulţime sunt cei ce se fac remarcaţi. De fiecare dată când te îmbraci pentru locul în care mergi, există şansa să nu dezvălui locul din care provii. Şi nu e greşit. Cea mai mare prioritate a ta trebuie să fie aprobarea lui Dumnezeu, nu a oamenilor. Trebuie să ştii că ai o destinaţie stabilită, altfel vei fi tentat să cauţi scuze şi să încerci să explici de ce eşti atât de diferit de ceilalţi. Când ştii unde te duce Dumnezeu, nu-ţi va păsa. Adevărul este că atunci când oamenii vor vedea cum te pregăteşti, ei nu ar trebui sâ aibă Îndoieli cu privire la destinaţia ta.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *