21 NOIEMBRIE ÎN CIUDA FAMILIEI SI A PRIETENILOR


“Pentru aceasta am fost trimis” (Luca 4:43)

După ce s-a întors acasă şi fiind primit cu răceală, “Isus le-a zis: Un prooroc nu este dispreţuit decât în patria Lui, între rudele Lui şi în casa Lui” (Marcu 6:4). În alte locuri era considerat un erou, dar nu aici. “Rudele lui Isus … ziceau: “Şi-a ieşit din minţi” (Marcu 3:21). Aşadar, cum a făcut faţă Isus familiei Sale?

Este demn de remarcat faptul că nu a încercat să le controleze purtarea şi nici nu a lăsat ca purtarea lor să i-o controleze pe a Lui. El i-a iubit, dar nu le-a cerut să fie mereu de acord cu El. El nu s-a supărat şi nu a ripostat când L-au insultat. Şi nu şi-a făcut un scop în viaţă să încerce să le facă pe plac. Dacă familia ta îţi îngreunează dorinţa ta de a-I sluji Domnului, iată trei lucruri pe care le-a făcut Isus:

1) El Şi-a dat seama că familia Lui spirituală putea să-i ofere ceea ce familia lui fizică nu putea. De aceea noi avem nevoie de sprijinul şi stabilitatea care rezultă din părtăşia cu o biserică locală.

2) El nu a lăsat ca problemele familiale să-I umbrească chemarea de la Dumnezeu. Poate fami­lia ta nu înţelege şi nu este de acord, dar nu trebuie să laşi ca lucrul acesta să te împiedice să faci ceea ce te-a chemat Dumnezeu.

3) El a refuzat ca opinia mulţimilor să-i influenţeze direcţia în care merge. Întregul Capernaum “voia să-L oprească să nu plece de la ei”Luca 4:42). Dar El s-a opus curentului mulţimii ancorân-du-Se în stânca scopului Său: de a zidi împărăţia lui Dumnezeu, nu a Lui. Imaginează-ţi că între­gul oraş vrea să stai şi totuşi tu pleci. Este posibil ca toţi aceşti oameni să se înşele? Da! Domnul Isus a urmat voia lui Dumnezeu. Şi tu trebuie să faci la fel.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *