20 NOIEMBRIE CUM SĂ IEI HOTĂRÂRI DIFICILE


“Domnul este de partea mea, nu mă tem de nimic” (Psalmul 118:6)

Toţi eroii Bibliei au avut slăbiciuni, dar ca personalitate ei au fost aşa de diferiţi cum e creta faţă de brânză. Un lucru aveau în comun: erau dispuşi să ia hotărâri dificile. Să remarcăm:

1) Hotărârile dificile presupun risc. Când Uniunea Sovietică s-a extins şi a anexat Letonia în 1940, Vice-ambasadorul Statelor Unite la Riga era îngrijorat că rezervele Crucii Roşii americane vor fi jefuite. Pentru a se păzi de lucrul acesta, a cerut permisiunea de la Departamentul de Stat din Washington DC să pună un steag american deasupra Crucii Roşii pentru a împiedica pe oricine să ia rezervele. “Nu există precedent pentru o astfel de faptă”, i-au răspuns cei de la Biroul Secretariatului de Stat. Când Vice-ambasadorul a primit mesajul acesta, s-a urcat şi a pus per­sonal steagul pe stâlp, apoi a telefonat la Departamentul de Stat: “Din acest moment am stabilit un precedent”. ‘

2) Hotărârile dificile presupun caracter. Chuck Swindoll scrie: “Curajul nu se limitează la câm­pul de luptă şi nu înseamnă să prinzi hoţul din casa ta. Adevăratele teste ale curajului sunt mult mai liniştite. Ele sunt testele lăuntrice, precum a rămâne credincios când nimeni nu se uită, a îndura durerea când camera e goală, a-ţi susţine părerea singur când nu eşti înţeles”. Fie că eşti capul familiei sau conduci o afacere sau o biserică, ispita de a te plânge apare uşor. Mulţumeşte-i lui Dumnezeu pentru vremurile grele. Acesta este motivul pentru care ai parte de ele – ca să fi un lider. Dacă totul ar merge bine, nimeni nu ar mai avea nevoie de tine. Când trebuie luate decizii dificile, încrederea ta se poate găsi în aceste cuvinte: “Domnul este de partea mea, nu mă tem de nimic” (Psalmul 118:6)

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *