20 IULIE VREAU ACUM!


“Omorâţi mădularele voastre care sunt pe pământ” (Coloseni 3:5)

O mare companie de cărţi de credit, are o reclamă TV cu următorul slogan: “Poţi avea totul acum!” Îţi sună cunoscut? Nu s-a schimbat foarte mult. Satan i-a spus lui Evei: “Dacă vrei acest fruct, ia-l”. Ia-ţi această carte de credit nouă, cu dobândă mică şi nu trebuie să plăteşti nimic un an de zile. Aţi auzit bine, oameni buni, fără dobândă şi fără plăţi un an întreg”. Dacă faci parte dintr-o familie numeroasă cu o datorie mare pe cărţile de credit, nu înghiţi momeala. Este timpul să scapi de dato­rie, nu să te afunzi mai tare în ea. Dacă ai nevoie de ajutor, încearcă să foloseşti următoarele prin­cipii biblice:

1) “Omorâţi mădularele voastre care sunt pe pământ” (Coloseni 3:5). Nu mai tânji după lucruri de care nu ai nevoie. Ci încearcă să te bucuri de ceea ce ai.

2) Dacă nu dai zeciuială, începe acum! Vei trece de la economia nesigură a lumii, la economia scutită de cădere a lui Dumnezeu. Când dai zeciuială, El îţi promite să-ţi apere interesele şi să-ţi dea “belşug de binecuvântare” (Maleahi 3:8-12).

3) “Al Domnului este pământul cu tot ce este pe el” (Psalmul 24:1), iar El garantează să Se “îngri­jească de toate trebuinţele voastre” (Filipeni 4:19). Aşa că, înainte de a merge la cumpărături, încearcă să te rogi! Cere-I lui Dumnezeu ceea ce ai nevoie, apoi aşteaptă răspunsul Lui.

4) Începe să dăruieşti din ceea ce ai. “Unul, care dă cu mâna largă, ajunge mai bogat; şi altul, care economiseşte prea mult, nu face decât să sărăcească. Sufletul binefăcător va fi săturat” (Proverbe 11:24-25). Pune în practică! Ascultă-L pe Dumnezeu şi vezi ce se întâmplă!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *