20 AUGUST SPUNE ADEVĂRUL


“Lăsaţi-vă de minciună: “Fiecare dintre voi să spună aproapelui său adevărul” (Efeseni 4:25)

Jude Werra se ocupă de strângerea de CV-uri false. “Indexul mincinoşilor” a atins deja vârsta de 5 ani. În el se găseşte decanul unei facultăţi prestigioase care nu a absolvit nici una din instituţiile de la care pretinde că a primit diplomele. Solomon a spus: “Pâinea minciunii este dulce omului, dar mai pe urmă gura îi este plină de pietriş” (Proverbe 20:17). Pavel ne avertizează să ne ferim de “făţăr­nicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnaţi cu ferul roşu în însuşi cugetul lor” (1 Timotei 4:2). Dr. Harold Sala scrie: “Unii oameni se pricep atât de bine să distorsioneze adevărul, încât ajung să se convingă chiar pe ei înşişi … Mincinosul cronic a făcut din minciună un mod de viaţă, până acolo că îi este greu să perceapă realitatea. Nu doar că Dumnezeu dispreţuieşte minciuna, dar min­cinosul îşi distruge propria credibilitate … Pentru a îndrepta o viaţă lipsită de onestitate, trebuie să recunoşti că ai o problemă: nu una incurabilă, ci una persistentă şi trebuie să o recunoşti, chiar dacă trebuie făcută public”. Dacă îţi este greu să spui adevărul, trebuie să urmezi următorii patru paşi:

1) Pocăieste-te!. “Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept, ca să ne ierte păcatele” (1 Ioan 1:9). Şi odată cu iertarea Lui vine şi ajutorul Lui.

2) Fii responsabil. Găseşte pe cineva care nu se teme să-ţi pună întrebări dificile. Ţine minte, adevărul te va face întotdeauna să te simţi mai întâi nefericit înainte de a te elibera.

3) Scapă de atitudinea ta. Pot să mint pentru că Dumnezeu oricum mă va ierta. Aceasta înlesneşte harul Său. “Ce vom zice dar? Să păcătuim mereu, ca să se înmulţească harul? Nicidecum!” (Romani 6:1-2).

4) Dă-i socoteală lui Dumnezeu. Când o dai “în bară” (şi cu toţii o facem) mărturiseşte-o şi restabileşte-ţi relaţia cu Dumnezeu şi cu oamenii pe care i-ai minţit.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *