2 MAI TREI ETAPE ÎN UMBLAREA TA CU DUMNEZEU

“Avraam a ridicat ochii” (Geneza 22:4)

            De trei ori în Biblie ni se spune: “Avraam a ridicat ochii”. Ele reprezintă trei etape ale umblării cu Dumnezeu:

            1) Când Dumnezeu ţi se descoperă. “Domnul i S-a arătat … pe când Avraam şedea la uşa cortului… Avraam a ridicat ochii şi s-a uitat: şi iată că trei bărbaţi stăteau în picioare lângă el. Când i-a văzut… s-a aplecat până la pământ. Apoi a zis: “Doamne …nu trece, rogu-Te, pe lângă robul Tău” (Geneza 18:1-3). Trebuie să existe un moment în viaţa ta când te întâlneşti cu Domnul, când îi cazi la picioare şi spui: “Am nevoie de Tine, nu trece pe lângă mine”.

            2) Când Dumnezeu îţi arată o direcţie: “Avraam a ridicat ochii şi a văzut locul de departe” (Geneza 22:4). Dumnezeu îl chema să-l ofere jertfă pe Isaac, fiul pe care îl iubea foarte mult. Ce îţi cere Dumnezeu astăzi? Spune “da” şi nu vei regreta niciodată.

            3) Când Dumnezeu îţi poartă de grijă în mod uimitor. “Avraam a ridicat ochii şi a văzut înapoia lui un berbec, încurcat cu coarnele într-un tufiş; şi Avraam s-a dus de a luat berbecul şi l-a adus ca ardere de tot în locul fiului său” (Geneza 22:13). Să observăm că Avraam nu a spus “lehova Jireh” când berbecul a apărut pe neaşteptate. Nu, înainte să apară berbecul, înainte de a ajunge la locul de jertfă Avraam a spus: “Domnul va purta de grijă” (Geneza 22:8). Credinţa declară: “înainte ca eu să am o nevoie, Dumnezeu a pregătit deja lucrul de care am nevoie”. Să vedem ce a spus Avraam: “La muntele unde Domnul va purta de grijă” (Geneza 22:14). Când eşti acolo unde Dumnezeu vrea să fii, El îţi va împlini orice nevoie.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *