19 OCTOMBRIE CUM SĂ TE FEREŞTI DE ISPITĂ


“Împotriviti-vă diavolului, şi el va fugi de la vor (lacov 4:7)

Când vine vorba de ispită, trebuie să ţii minte şapte lucruri:

1) Niciodată să nu spui “nicio­dată”. Nu vei ajunge niciodată atât de spiritual încât să fii imun. “Nu v-a ajuns nici o ispită, care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda” (1 Corinteni 10:13).

2) Ia seama că te poţi împiedica pe ultima sută de metri. Pentru că nu ai dat-o încă “în bară” nu înseamnă că este imposibil. Satan este maestrul sin­cronizării şi nu se grăbeşte nicăieri.

3) Fii conştient de pornirile tale.-Sfântul Augustin a spus: “Nimic nu are putere mai mare de a zdrobi sufletul unui om decât dezmierdările unei femei”. Trupul are o mare putere; odată ce i-ai făcut pe plac, el va dori mereu mai mult.

4) Înţelege că tu eşti responsabil. Păcatul este o alegere. Când alegi să abuzezi de harul lui Dumnezeu, plăteşti preţul, fie acum, fie mai târziu. “Nu vă înşelaţi: … “Ce seamănă omul, aceea va şi secera” (Galateni 6:7). 5) Nu eşti un pion neajutorat. Probabil nu poţi schimba ce s-a întâmplat ieri, dar alegerea ta, prin puterea lui Dumnezeu, va determina ce se întâmplă astăzi şi mâine. 6) Dacă ai păcătuit, există speranţă. Dumnezeu te va ierta şi te va folosi din nou. Domnul Isus i-a spus lui Petru: “Eu M-am rugat pentru tine, ca să nu se piardă credinţa ta; şi după ce te vei întoarce la Dumnezeu, să întăreşti pe fraţii tăi” (Luca 22:32). 7) Rămâi aproape de Dumnezeu, acolo eşti în siguranţă. “Supuneţi-vă, deci, lui Dumnezeu. împotriviţi-vă diavolului, şi el va fugi de la voi” (lacov 4:7).

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *