17 septembrie

«Eu am venit sa arunc un foc pe pamant. Si ce vreau decat sa fie aprins chiar acum!» Luca 12,49

Stii tu cine este Isus? El este Mielul lui Dumnezeu, jert­fa desavarsita, Pastorul cel bun. El este poarta cea stramta, singura cale spre Tatal!

Cum a fost Isus? Apostolul Petru spune ca a fost sfant, neprihanit si nevinovat. Pavel afirma ca El nu a cunoscut pacatul. Dar focul sfafflfc Gaore trebuia sa arda nu a fost aprins doar de neprihanirea si sfintenia desavarsita a lui Isus. Multi au fost spalati si au devenit copii ai lui Dumnezeu prin sangele Mantuitorului, in Numele Domnului nostru Isus Cristos. Dar acest adevar nu aprinde iautomat focul Duhului Sfant — si astfel imi permit sa pun o alta intrebare importanta:

Cum a trait Domnul Isus pe acest pamant? in ascultare! «S-a smerit si S-a facut ascultator pana la moarte, si inca moarte de cruce» (Filip. 2,8). Aici incepem sat patrundem secretul focului mereu arzator, descoperirea scopului ve­nirii Sale: «Eu am venit sa arunc un foc pe pamant. Si ce vreau decat sa fie aprins chiar acum!» (Luca 12,49). El ne arata calea si ne spune: «Am un botez cu care trebuie sa fiu botezat, si cat de mult doresc sa se indeplineasca^ (Luca 12,50). Isus a lasat Ia o parte dumnezeirea Sa si S-a smerijf a fost ascultator pana la moarte pentru ca focul Duhului Sfant sa poata fi aprins prin El pe intregul pamant!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *