17 AUGUST SĂ Al O CAUZĂ MAI MARE DECÂT TINE

“Ce-am făcut oare? (1 Samuel 17:29)

Cum a putut David să stea împotriva unui uriaş de care ceilalţi fugeau? Deoarece poporul lui Dumnezeu era ameninţat şi tuturor le era teamă să abordeze problema. Când te confrunţi cu o situ­aţie care trebuie schimbată, ce te face să te ridici şi să spui: “Am de gând să schimb asta!” Doar o cauză care este mai mare decât tine şi refuzul de a trăi copleşit de teamă sau de micile dimensiuni ale unei lumi orientate spre sine!

S-a făcut un studiu printre oamenii care au ajuns să treacă de vârsta de 100 de ani. Te-ai aştepta să citeşti despre diete sănătoase, despre medicamente miraculoase şi despre exerciţii epuizante. Dar lucrul pe care toţi aceşti centenari l-au avut în comun a fost scopul. Ei au avut un motiv convingător de a se ridica dimineaţa din pat. Pavel scrie: “Pentru mine a trăi este Hristos” (Filipeni 1:21). Pentru Pavel asta a fost! Să laude Numele Lui şi să propovăduiască împărăţia Lui. Prea mulţi dintre noi ne asemănăm cu omul care a spus: “Nu contează ceea ce fac, mai bine aş face altceva!” Aşa eşti şi tu? Sau ai o cauză suficient de mare ca să-ţi consume energia şi suficient de puternică ca să mergi mai departe când şansele nu sunt de partea ta?

Dumnezeu te-a făcut pentru un scop. L-ai descoperit? La vârsta de 12 ani, Domnul Isus a spus: “trebuie să fiu în casa Tatălui Meu” (Luca 2:49). După douăzeci şi unu de ani, în timp ce-şi dădea viaţa pe cruce, El a spus: “S-a isprăvit” (loan 19:30). Aceste două afirmaţii conturează o viaţă împli­nită pe deplin spre gloria lui Dumnezeu. Aşa că cere-l lui Dumnezeu să-ţi descopere scopul pentru viaţa ta. Până când nu l-ai descoperit nu poţi spune că ai trăit şi până nu l-ai împlinit nu eşti gata să mori.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *