15 OCTOMBRIE LUCREAZĂ LA OMUL LĂUNTRIC (3)


“Omul nostru dinăuntru se înnoieşte din zi în zi” (2 Corinteni 4:16)

Fii mulţumitor pentru omul tău din afară. Fă pace cu el. Bucură-te de tăria lui. Acceptă-i li­mitările. Lasă-I să lucreze. Bucură-te când este promovat. Dar nu uita, el se trece. Omul tău lăun­tric, pe de altă parte, este capabil să primească o glorie de neimaginat. “Prea iubiţilor, acum sun­tem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi, nu s-a arătat încă. Dar ştim că atunci când se va arăta El, vom fi ca El; pentru că îl vom vedea aşa cum este” (1 loan 3:2-3). Fă cele mai mari investiţii în lucrurile care durează.

Avem cântar, oglindă şi metru ca să urmărim dezvoltarea omului din afară. Dar cum putem urmări bunăstarea părţii din noi care durează? Aceasta poate fi diferită pentru fiecare dintre noi, dar şi în acest domeniu există câteva oglinzi, balanţe şi rulete care ne vor ajuta să fim pregătiţi:

a) Autoanaliza şi mărturisirea;

b) Prietenii care te iubesc suficient ca să-ţi spună adevărul;

c) Timp să fii singur şi să-L asculţi pe Dumnezeu;

d) Timp petrecut în Scriptură şi înnoirea minţii;

e) Examinarea calendarului şi a cărţii de credit;

f) întrebările precum: “Cât de uşor sunt descura­jat mai nou?” şi “Cât de uşor mă enervez comparativ cu ultimele şase luni?”

g) Atenţia faţă de gândurile tale. Spre ce este atrasă mintea ta? Invidia, învinovăţirea, spiritul de judecată sau pofta îţi fură viaţa şi bucuria? E timpul să devii serios şi să lucreazi la omul tău lăuntric!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *