15 DECEMBRIE MULTUMESTE-I LUI DUMNEZEU PENTRU SÂNGE

“Aţi fost răscumpăraţi… cu sângele scump al lui Hristos” (1 Petru 1:18-19)

            Istoria răscumpărării începe în Eden, când Dumnezeu a vărsat sânge pentru a acoperi păca­tul lui Adam şi al Evei şi se termină în cer cu corul popoarelor care cântă: “ai fost junghiat, şi ai răscumpărat pentru Dumnezeu, cu sângele Tău, oameni … de orice neam” (Apocalipsa 5:9). Sângele lui Isus Hristos reprezintă două lucruri:

            1) Preţul pentru păcatele noastre. Pe umerii lui Hristos a stat povara fiecărui păcat făcut de oameni, de la naştere până la mormânt. Data viitoare când vei mai fi tentat să încâlci Cuvântul lui Dumnezeu şi să faci voia ta, adu-ţi aminte de asta!

            2) Leacul pentru păcatul tău. Mântuirea ta nu a fost un efort comun. Nu ai contribuit nici măcar cu un bănuţ, deoarece ai fost falimentar din punct de vedere spiritual. “Aţi fost răscumpăraţi [cumpăraţi din robie şi eliberaţi]… cu sângele scump al lui Hristos” (1 Petru 1:18-19).

            Propovăduirea sângelui îi va ofensa pe cei ce vor avea păcate de ascuns, ego-uri moraliste de protejat sau o evanghelie care oferă mântuirea prin fapte bune şi evoluţie socială. Sângele lui Isus nu numai că îi mântuieşte doar pe cei ce se pocăiesc, dar îi condamnă pe cei care îl sfidează, căci “fără vărsare de sânge, nu este iertare” (Evrei 9:22). Urgiile nu au putut elibera poporul lui Dumnezeu din jugul de fier al lui Faraon. Dar ce anume? Sângele. Nimic altceva decât sângele. Sângele nu şi-a pierdut niciodată puterea. El poate:

            a) Vindeca amintirile dureroase;

            b) Curăţa şi elibera de păcatul de care nu îndrăzneşti să vorbeşti;

            c) Te poate proteja şi

            d) Trasează o linie peste care vrăjmaşul nu îndrăzneşte să treacă. Astăzi, mulţumeşte-I lui Dumnezeu pentru sânge!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *