14 septembrie

«El a fost dus ca o oaie la taiere si, ca un miel fara glas inain­tea celui ce-l tunde, asa nu Si~a deschis gura.» Faptele Apostolilor 8,32

Isus este Mielul lui Dumnezeu pentru ca in acest fel S-a descoperit si a fost cunoscut de lume. Mielul este simbolul puritatii si al nevinovatiei. Isus a fost Om in toate privinte­le: «ci unul care in toate lucrurile a fost ispitit ca si noi, dar fara pacat» (Evrei 4,15). A fost intr-adevar o fiinta umana in carne si oase, ca noi toti de altfel si recunoastem adeva­rul acesta in dezvaluirea umanitatii Sale: El a plans, I-a fost foame, I-a fost sete, I-a fost teama, a obosit, a fost ispitit de Satan – dar nu a pacatuit niciodata! De aceea este nu­mit Mielul sfant al lui Dumnezeu. Pentru ca Isus a trait in sfintenie, sangele Sau — si numai al Sau — ne curata de ab­solut toate pacatele.

El a ales sa fie Mielul lui Dumnezeu pentru ca noi sa putem pasi pe calea Sa. El a venit din ceruri cu scopul clar de a fi sacrificat pentru pacatele noastre: «… vrednic este Mielul, care a fost junghiat» (Apoc. 5,12). Nu a fost dispe­rat din cauza executiei Sale groaznice, ci a spus cu hotarare sfanta: «Dar tocmai pentru aceasta am venit pana la ceasul acesta!» (loan 12,27). Si-a dat viata de bunavoie si prin aceasta ne-a descoperit noua tuturor natura Sa de Miel, predestinat sacrificiului suprem.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *