14 IULIE ONORAT. DAR NU ÎNGÂMFAT!


“Comoara aceasta o purtăm in nişte vase de lut” (2 Corinteni 4:7)

Când Dumnezeu te cheamă să faci ceva, înseamnă că eşti chemat să ai un grad mai înalt de răspundere. Domnul Isus a spus: “Cui i s-a dat mult, i se va cere mult” (Luca 12:48). Dar aici ne înşelăm. Credem că cei care au fost chemaţi, nu au fost făcuţi din acelaşi aluat cu ceilalţi. Greşit! Doar pentru că cineva se roagă cu putere şi că explică cuvântul lui Dumnezeu plin de pricepere nu înseamnă că nu se luptă şi el în anumite domenii. Poate aceste lupte nu se văd, dar ele sunt totuşi reale. Trebuie să avem grijă să facem deosebirea dintre comoară şi vas. Dacă eşti lider, nu lăsa pe nimeni să creadă că tu eşti comoara. Ţine-ţi eul în frâu. Pavel spune: “Comoara aceasta o purtăm…”, el nu a spus că noi suntem comoara!

Trebuie să recunoaştem că Dumnezeu îi foloseşte pe cei pe care noi nu i-am folosi, cum ar fi Rahav, care lucra în zona roşie a lerihonului. Dar când şi-a pus credinţa în Dumnezeu, El a folosit-o pentru câştigarea bătăliei de la lerihon, apoi a inclus-o in familia lui Hristos. Dar ce spui de lefta care s-a născut dintr-o mamă necăsătorită, a fost respins de familie şi a locuit într-o peşteră împreună cu o gaşcă de mercenari? Dumnezeu l-a folosit pentru a scăpa poporul Israel şi a devenit cel mai tânăr judecător al poporului. Nu este harul uimitor?

Dumnezeu este specialist în refacerea vaselor sparte. El ia lucrurile care nu sunt productive – căs­niciile care nu merg, oamenii cu “probleme” – şi îi învaţă cum să fie învingători şi plini de roadă în slujba Lui. Ştiind faptul acesta primim putere şi tenacitate pentru a ne confrunta cu orice ar veni, deoarece ştim că atunci când Dumnezeu îşi aşează comoara în noi, El o apără şi o face să prospere.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *