12 octombrie – Trageţi, dacă îndrăzniţi!

„Eu voi vedea sângele şi voi trece pe lângă voi.“ Exod 12.13

Cu mulţi ani în urmă, într-un oraş vorbitor de limba spaniolă din America de Sud, un englez a fost arestat pe motiv că ar fi participat la o răscoală. El a fost condamnat la moarte şi urma să fie executat de o diviziune de infanterie. Atât consulul englez, cât şi cel american au protestat în zadar contra condamnării acelui om.
Ofiţerul tocmai se pregătea să dea semnalul de foc, când deodată, consulul englez sări spre omul condamnat, îl învălui în steagul britanic şi strigă: „Trageţi, dacă îndrăzniţi!“ Consulul american făcu acelaşi lucru, îl învălui pe om în steagul american şi se aşeză de cealaltă parte a condamnatului. Armele au fost lăsate jos şi omul a fost predat protecţiei engleze.
Acest rezultat ilustrează valoarea sângelui Domnului nostru Isus Hristos şi cum îl protejează pe cel care crede în El. Cine ştie că se află în siguranţă prin sângele Mântuitorului său şi că toată vina sa a fost îndepărtată din faţa lui Dumnezeu, acela nu se teme nici de judecată, nici de condamnare. „Acum dar nu mai este nicio osândire pentru cei ce sunt în Hristos Isus“ (Romani 8.1).

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *