11 IUNIE DACĂ DOREŞTI SĂ REUŞEŞTI. PREGĂTESTE-TE TEMEINIC!

“Prin înţelepciune se înalta o casă, şi prin pricepere se întăreşte” (Proverbe 24:3)

Ce se întâmplă când nu eşti bine pregătit? Ceea ce speri să nu se întâmple se întâmplă şi cu o frecvenţă mult mai mare decât ceea ce speri să se întâmple. Linia de separare dintre victorie şi eşec este pregătirea! Campionul de tenis Arthur Ashe a spus: “Cheia reuşitei este încrederea în sine, iar cheia încrederii în sine este pregătirea”. Să cânţi “Visez să ajung o stea” nu va face ca visele să ţi se împlinească; trebuie să te pregăteşti.

Te-ai întrebat vreodată ce făcea Isus în acele rugăciuni dinaintea zorilor şi din miez de noapte? Se pregătea! Dacă planul tău este să creşti, pregătirea trebuie să devină un mod de viaţă. Nu trebuie să încetezi vreodată să întrebi: “Doamne, ce doreşti să fac?” Dacă trăieşti cu mintea focalizată astfel, te vei afla acolo unde trebuie; pe drumul împlinirii planului lui Dumnezeu pentru viaţa ta.

Întrebat cât va dura până ce vaporul pe care îl conducea va face o oprire, căpitanul vasului Queen Mary a răspuns: “Puţin peste o milă”. Apoi a adăugat: “Un bun căpitan gândeşte cu cel puţin o milă înainte”. Reuşita ta în orice domeniu este determinată de cât de importantă este ea pentru tine şi de abilitatea ta de a te pregăti pentru ea. Versiunea Bibliei “Living Bible” parafrazează lucrul acesta ast­fel: “Orice afacere … construită prin planificare înţeleaptă, devine puternică prin bun simţ şi aduce profit dacă este corelată cu faptele”. Alexander Hamilton, unul din părinţii fondatori ai Statelor Unite a spus: “Oamenii mă iau drept geniu, dar tot geniul meu stă în aceasta: când trebuie să mă ocup de un lucru, îl studiez profund”. Aşadar, dacă doreşti să reuşeşti – pregăteşte-te temeinic!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *