11 IULIE CE SĂ FACI CÂND DISPARE PASIUNEA (1)


“Ţi ai părăsit dragostea dintâi” (Apocalipsa 2:4)

Nimeni nu plănuieşte lucrul acesta, dar se pare că el tot se întâmplă. Romantismul dispare, ceva se pierde şi de obicei este dragostea. La început, sunt doar doi porumbei care nu au o prioritate mai înaltă pe pământul acesta decât fericirea reciprocă. Apoi apar cei mici, iar lumea noastră bine ordo­nată se întoarce cu susul în jos. Copiii nu mai au loc în orarul şi în agenda noastră. Dar ei nu pot şi nici nu vor aştepta. Trei copii, două locuri de muncă, apoi o ipotecă, iar dragostea pare să fie o amintire îndepărtată. Doi oameni epuizaţi de muncă se întreabă unde au pierdut acel sentiment romantic şi dacă se va mai întoarce vreodată. Unii se căsătoresc fără să fi fost îndrăgostiţi; alţii stau până mai cresc copii, apoi caută pajişti mai verzi şi mai pline de romantism. Dar Dumnezeu oferă o a treia alternativă mai interesantă: alternativa lui Dumnezeu – fă ceea ce trebuie pentru a reveni la “dragostea dintâi” (Acest verset a fost scris bisericii din Efes, dar principiul se aplică şi zidirii unei căsnicii reuşite). Aşadar:

1) Reanalizează-ţi percepţia. Noi credem că statutul nostru prezent lipsit de “scântei” este o dovadă că iubirea romantică s-a dus şi că visul este pierdut pentru totdeauna. Gândim aşa deoarece confundăm romantismul cu dragostea. Romantismul îi aduce pe oameni laolaltă, dar dragostea îi ţine împreună. Oamenii care se iubesc pot readuce romantismul – la orice vârstă sau în orice etapă.

2) Înţelege că “scânteia” nu s-a pierdut, ci a fost “părăsită”. “Ţi-ai părăsit dragostea dintâi”. Nu ea te-a părăsit. Ea nu a murit. Iar un alt partener nu este soluţia.

3) Redirecţionează-ţi paşii. Vei găsi romantismul acolo unde l-ai lăsat: nehrănit, înăbuşit, trecut cu vederea şi privat serios de oxigen, dar nu mort. Dumnezeu a creat căsătoria. Vorbeşte cu El. Urmează instrucţiunile lui, iar romantismul tău poate învia.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *