11 DECEMBRIE NU TE MAI PLÂNGE SI MERGI LA LUPTĂ (6)

„Făceţi toate lucrurile fără cârtiri şi fără şovăieli” (Filipeni 2:14]

            Iată încă trei gânduri referitoare la văicăreală. Primul, nu te plânge, mai bine cere. Oricât de legitimă este durerea ta vei fi catalogat ca cineva care se plânge, reducându-ţi astfel probabili­tatea unui rezultat bun. Oricare ar fi cauza, este mai probabil să primeşti ceea ce ceri cu bună­tate, decât ceea ce primeşti dacă te plângi. A întreba: “Ai fi dispus să faci lucrul acesta?” arată respect şi claritate şi evită cearta pentru probleme din trecut care nu pot fi schimbate şi aduce întotdeauna un rezultat mai bun.

            Al doilea, deja ai spus-o, acum lasă-L pe Dumnezeu să lucreze. Schimbarea oamenilor este tre­aba lui Dumnezeu, aşa că stai deoparte, ai răbdare şi lasă-L pe El. “Dar nu ar trebui să fie cine­va care să-i supravegheze pentru a se asigura că s-au schimbat?” Dacă nu sunt la închisoare şi tu nu eşti paznicul lor, răspunsul este nu! Dă-te la o parte din calea lui Dumnezeu şi lasă-L să facă ceea ce tu nu poţi. El are mijloace şi modalităţi la care nici nu ai visat. Când îl laşi să se ocupe El, lucrurile sunt făcute cum trebuie!

            Al treilea, ce trebuie să faci tu în timp ce aştepţi ca Dumnezeu să lucreze? Ei bine, ai putea rumega nemulţumit, aducându-ţi aminte de trecut sau ai putea lua lecţii de la Iosif. El a avut toate motivele să se plângă de modul în care l-a tratat familia şi să se răzbune când împrejurările au fost de partea lui. În schimb, el conştiincios şi plin de tact a aşteptat momentul prielnic pe care orice problemă îl oferă şi a putut să devină parte a soluţiei. Aşa a făcut, familia lui s-a reunit, iar Dumnezeu l-a promovat spre o binecuvântare şi mai mare. învaţă de la el!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *