1 IANUARIE CARE ESTE VIZIUNEA TA PENTRU NOUL AN (3)

“Căci este o proorocie care … se apropie de împlinire” 

Între visul tău şi împlinirea lui, vei fi încercat. Te vei confrunta cu aceleaşi lucruri cu care s-a confruntat şi Iosif:

            1) Testul credinţei. El a trebuit să-şi păstreze credinţa într-un mediu ostil şi să creadă într-un vis în care nimeni altcineva nu mai credea. Nu a avut parte de nici o grupare a visătorilor care să-l susţină şi să-l învioreze, el a trebuit să stea în picioare singur.

            2) Testul răb­dării. Visul lui nu s-a împlinit repede. Un băiat în momentul conceperii visului, şi matur înainte de împlinirea lui. Trebuie să fi fost foarte frustrant să trebuiască să se ţină de el sau să-l piardă. Răbdarea nu înseamnă numai să speri că lucrurile se vor rezolva, ci şi să perseverezi şi să crezi ce a spus Dumnezeu. “Aveţi nevoie de răbdare, ca, după ce aţi împlinit voia lui Dumnezeu, să puteţi căpăta ce v-a fost făgăduit” (Evrei 10:36).    3) Testul tăriei. O vreme, circumstanţele în care se găsea Iosif au făcut ca criticii să pară că au dreptate. La urma urmelor, el se afla într-a groapă, speriat, singur, într-o ţară străină fără familie şi prieteni, în închisoare cu un cazier pe care nu-l merita. El a trebuit să rămână tare în convingerea lui că visul este într-adevăr de la Dumnezeu.

            4) Testul ţintei. Având un bagaj emoţional suficient de mare cât să răstoarne un tren de marfă, plin de resentimente, simţindu-se abandonat, fiind acuzat pe nedrept şi suferind pierderi multi­ple, el a trebuit să se concentreze asupra ţintei. Dacă s-ar fi concentrat pe probleme şi pe obsta­cole, ar fi suferit deziluzia. Dar păstrarea ţintei visului său a însemnat salvare.

            5) Testul pregătirii. Când Dumnezeu a început în cele din urmă să deschidă uşi, el a trebuit să fie pregătit să acţioneze! Descurajarea sau gândirea negativă l-ar fi orbit în faţa oportunităţilor. Dar el şi-a întărit duhul şi darurile, a profitat de orice ocazie de a le folosi şi a văzut cum Dumnezeu i-a transfor­mat viziunea în realitate.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *