30 IUNIE -DĂRNICIA CA STIL DE VIAŢĂ

“Pe cine dă cu bucurie îl iubeşte Dumnezeu”( 2 Corinteni 9:7)

Un copil care tocmai a învăţat să-şi lege şireturile plângea, aşa că mama lui l-a întrebat: “E aşa de greu?” “Nu”, a suspinat el, “dar acum trebuie să o fac singur toată viaţa!” La fel simţi şi tu despre dărnicie? Vrei sa înveţi, dar nu eşti sigur ca vrei să devină un stil de viaţă?

Nişte rândunele îşi învăţau puii să zboare de pe o creangă deasupra unui lac. Mama pasăre şi-a împins odraslele una câte una, până la capătul crengii, iar undeva între creangă şi apă puii au descoperit că pot să zboare. Dar mama lor a înţeles ceea ce puii nu au înţeles: că până nu înveţi să zbori nu trăieşti cu adevărat!
Trebuie să înţelegem un lucru: dărnicia este un lucru pus în noi de Dumnezeu; este aerul în care ne-am născut. Dar până nu înţelegem lucrul acesta, ne agăţăm de tot ce putem! Biblia spune: “cine seamănă mult, mult va secera” (2 Corinteni 9:6). Totul în viată începe cu o sămânţă. Sămânţa ta este tot ce se poate înmulţi: dragostea ta, timpul tău sau banii tăi. Secerişul tău este ceea ce se întoarce înapoi la tine, cum ar fi bucuria, relaţiile bune şi – da – finanţele. Dacă ceea ce ai nu este suficient pentru a fi un seceriş, seamănă sămânţa, cu credinţa că Dumnezeu o poate înmulţi în domenii în care ai cea mai mare nevoie. Îţi vor plăcea rezultatele! Dăruirea este asemenea zborului. Când înveţi să te desprinzi de lucrul de care te agăţi si le lansezi vei înţelege că
„aşa m-am născut să trăiesc!”

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *